”Energia subtilă îşi face intrarea prin centrul creierului (Sahasrara, Brahmarandhra), şi se precipită în celelalte şase centre care se află în calea sa. Manifestarea grosieră a acestei energii subtile în Sushumna (centrul coloanei vertebrale) se numeşte sistemul nervos parasimpatic, iar “chakrele” (centrele de energie) se manifestă ca plexuri în afara coloanei vertebrale.
Este surprinzător să descoperim că numărul de plexuri şi de subplexuri corespunde exact numărului de “chakre” şi de petale ale lor în interiorul acestora. Medicina cunoaşte foarte puţine lucruri despre acest sistem nervos. Îl numeşte sistem nervos autonom – sistemul care funcţionează singur, spontan. De exemplu, dacă dorim mărirea numărului de bătăi ale inimii, putem să o facem impunând un efort inimii noastre (activitatea sistemului nervos simpatic). Dar suntem incapabili de a reduce numărul de bătăi (activitate a sistemului nervos parasimpatic). Sistemul nervos se poate compara cu o pompă de benzină care ne umple cu Dragoste Divină.
Dar de îndată ce copilul s-a născut şi cordonul ombilical este tăiat, se creează o breşă în Sushumna, în măduva spinării şi, de asemenea, între plexul solar şi nervul vag al sistemului nervos parasimpatic.
În gândirea hindusă, acest spaţiu se numeşte Maya, sau Bhava Sagara. Mai târziu, când “eul” (ego-ul) şi “supra-eul” (superego-ul) se umflă ca nişte baloane şi acoperă creierul nostru, în creştetul sistemelor nervoase simpatice drept şi stâng, fontanela se calcifică şi suntem rupţi de Forţa vitală şi omniprezentă a Dragostei Divine.”
(citește întreg articolul...)

Casa de Cultură "Friedrich Schiller", Str. Batiștei nr.15, etaj 1, sala 1.
Luni de la ora 18:15 și sâmbătă de la ora 14:00.
Telefon: 0729 199 992, 0724 635 674
contact pe email

Biblioteca Metropolitană, Str. Tache Ionescu nr. 4, Sector 1, Sala Auditorium
Sâmbătă, de la ora 11:00.
Telefon: 0757 642 113
contact pe email

Bd. Corneliu Coposu Nr. 7, bloc 104, scara 3, ap. 63, interfon 63
Săptămânal, miercuri între orele 18:30-20:30.
Telefon: 0728 374 854
contact pe email

Casa de Cultură a Studenților, Calea Plevnei nr. 61, sala mare, parter
Sâmbătă, de la ora 11:00.
Telefon: 0722 134 480
contact pe email


Str. Cupolei nr. 5B, bloc Corp 1, scara 1, demisol, ap. 106, interfon 106.
Intrarea se face din str. Liniei
În fiecare luni, incepând cu ora 18.30.
Telefon: 0722 507 687
contact pe email
”Să medităm și să ne jucăm" este un program de meditație pentru copii și părinți.
Atât copiii cât și părinții pot experimenta beneficiile meditațiilor zilnice, prin tehnici simple și distractive ce pot fi introduse în viața zilnică de familie.
Programul are la bază cunoștințele de Sahaja Yoga, metoda de meditație fondată de către doamna Shri Mataji Nirmala Devi.
Te invităm să vii să înveți să meditezi împreună cu noi!
Suntem un grup de copii și mămici care practicăm Sahaja Yoga de câțiva ani buni și chiar se văd rezultatele: suntem mai echilibrați, ne putem controla mai bine atenția și învățăm mai bine la școală!
Cum sunt orele de Sahaja Yoga pentru copii?
Vii împreună cu părinții tăi la acest curs, în cadrul căruia, prin intermediul unor activități variate și antrenante, zicem noi, progresezi încet-încet, jucându-te și petrecând o oră și jumătate plăcute în compania altor copii.
Învățăm despre centrele și canalele de energie din interiorul nostru, ne jucăm, cântăm, facem origami, vedem filmulețe și, desigur, medităm.

Str. Piața Amzei nr. 7-15, sector 1 București, ”Education Point”
Vineri, de la ora 18:30.
Telefon: 0724 635 674
WhatsApp: Meditatie copii&parinti
Email: curscopii@sahajayoga.ro
Putem pe de o parte să înțelegem problemele comportamentale ale copiilor din ziua de azi, cauzate de societatea în care trăim, iar pe de altă parte, să găsim soluții pentru prevenirea sau rezolvarea lor.
Prin experiența pe care o avem împreună, putem să verificăm influența pozitivă a acestor cursuri.
Pe lângă sesiunile de meditație și de autocunoaștere, sunt abordate într-o manieră creativă și interactivă teme diverse cum ar fi cele despre natură, animale, artă, tradiții din lumea întreagă și multe altele.
De asemenea, muzica și mișcarea fac parte integrantă din fiecare ședință.
O ședință durează 90 de minute iar frecvența este săptămânală.
Programul se adresează copiilor cu vârste între 5 și 14 ani.
Participarea este gratuită și toate materialele necesare desfășurării programului au fost create în mod colectiv și voluntar.
Programe asemănătoare există în foarte multe țări de pe toate continentele.
Pentru a vedea programul din fiecare lună al acestui curs, urmărește pagina de Facebook.
Galerie video


